Content is king

Många av storbolagen inom media satsar stort i att skapa eget innehåll. Netflix är ju ett praktexempel som satsat stenhårt på att skapa egna serier (och dessutom med bravur). Dessutom är ju deras stora fördel att inga andra plattformar visar dessa serier. Netflix släppte ju dessutom nyss en offline-funktion, verkligen på tiden. Man ska kunna kolla på Netflix när som helst helt enkelt, även om man saknar internetuppkopppling för tillfället.

Spotify kom förra veckan ut med att dom ska börja producucera egen originalmusik, i två olika format. Konceptet är detsamma som för Netflix – tanken är att denna musik endast ska finnas på Spotify.

The Singels program fokuserar på stora namn och spännande artister på väg uppåt. Dessa artister spelar in ett par låtar, det första ett eget spår och det andra en cover på någon populär låt genom tiderna. John Legend t ex spelade in Love me Now som är hans egen låt samt Marvin Gaye’s What’s going on. Själva namnet Singles tyder såklart på tiden då CD-skivor och Vinyl såldes som “singlar” med bara ett par spår på varje skiva.

Här finns hela listan som innehåller artister som John Legend, Tove Lo, Kaleo m fl.

Det andra formatet är Live och innebär som det låter att artisterna ska spela in Live-versioner av sin musik. Spotify har redan ett liknande format som heter Session, men detta kommer nu att läggas ner till förmån för Live.

För dessa bolag handlar det alltså om att äga materialet som man delar och således äga kunderna. Content is king, och visst är det väl så?

 

Källa: Forbes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *