Digitalisering Med hjärtat Spirituellt

Att flyga med två vingar

Ett nytt decennium nalkas, och det är dags att byta blad.

Har under de senaste åren slitits mellan det digitala livet och det som ligger utanför. Det finns en del av mig som strävar efter att förstå människors beteenden samtidigt som jag har en ännu starkare längtan efter det som är helt motsatsen – det där som man bara kan förstå när man springer totalt ensam över ett berg, helt lämnad åt ödet och helt fri från det digitala. Den där känslan när själen öppnar upp sig totalt, alla bekymmer försvinner och allt man känner är total frihet.

Jag är en tänkare. Och jag har funderat på det här väldigt mycket, funderat på vilken väg jag vill vandra och hela tiden känt en misslyckande i att aldrig kunna vara konsekvent. Tills jag insåg det mest triviala av allt – att det inte är svart eller vitt. Och om det är något som jag lärt mig under mitt liv och genom mina prövningar så är det tre saker:

Att hitta balans
Att leva i nuet
Att släppa taget

Det finns även ett par meningar som hjälpt mig att finna ro i min kluvenhet och som ursprungligen (tror jag) kommer ifrån Sahaj Marg-meditation är orden nedan:

“The best place to achieve the highest spiritual goal is right where we are.
We need to fly with both wings, the spiritual wing and the material wing.
If either wing is flapping too hard you only fly in a circle.”

Det säger så mycket om den värld vi lever i och hur måste lära oss hantera den. Vi står i en värld som vi inte kan förstå eller hantera själva. En världsbild som är skev och en digitalisering som svept över oss med sådan kraft att vi måste lära oss flyga på nytt. För om vi enbart flaxar med ena vingen så flyger vi bara i cirklar.

Välkommen till min värld. En värld av materiella ting och spirituella ting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *