Fjällen Mat & dryck Vardagsliv

Nyårsafton 2019/2020

God fortsättning! Har kommit hem efter en kort men helt underbar vistelse i fjällen. 

Vi hade egentligen bokat en hotellvistelse med 5-rätters på nyårsafton, men beslutade oss i sista stund för att det vore så mycket härligare att få åka till stugan. Så det gjorde vi! Kom fram precis i lagom tid till att mörkret föll på i måndags men vi beslutade oss ändå för att skotta upp grillplatsen och stekte souvas med ficklampa som vi sedan avnjöt på papperstallrikar. Det är egentligen ganska underligt att man älskar en sån sak så mycket, men det är väl den där enkelheten i samband med att all annan stress bara rinner av en.

När stugan blivit varm gick vi in, satt och lyssnade på musik och hade det trevligt – en sådan kväll som man minns för evigt. Mycket vatten har runnit under broarna under 2019, men är så evigt tacksam över att allting löste sig till slut. En av många anledningar till att jag tror på ödet ♥

Nyårsafton åt vi frukost och tog skotern upp på Niebsurte, fjället på andra sidan Laisälven. Solen orkade knappt upp denna dag, men vi fångade den precis vid rätt tillfälle – sjukt vackert! Det är ju något alldeles speciellt med himlen den här tiden på året – soluppgång och solnedgång sker i symbios och det känns som att man lever i ett vykort. För att inte tala om mörkret när man befinner sig långt ifrån ett större samhälle, utan stöd från något ljus överhuvudtaget. Efter middagen gick vi ner och ställde oss på isen för att bara blicka uppåt mot en helt jävla makalös stjärnhimmel. Man har aldrig sett en riktigt stjärnklar himmel förrän det varit riktigt mörkt.

Måste prata lite om maten också. Om jag måste välja något som jag älskar att jag och min karl har gemensamt så är det mat och dryck. I och med att vistelsen var lite oplanerad så fick vi vara lite spontana med maten också, så vi körde på lite säkra kort. Till förrätt gjorde vi bara en enkel Chèvre Chaud och satsade istället på huvudrätten som var bland det godaste jag ätit! Lammytterfilé, jordärtskockspuré och svampsås med knaperstekt bacon och karamelliserade morötter. Till det ett riktigt bra rödtjut som jag också verkligen rekommenderar. DeAetna (nr 2400) är ett vin gjort på druvor som växer på vulkanisk mark i vulkanisk sand. Jag är ingen vinguru överhuvudtaget och har ingen aning om den vulkaniska jorden har något med smaken att göra men det jag vet är att vinet verkligen gifte sig med lammet. Så lägg det på minnet!

Nu önskar jag mig bara att 2020 kommer fortsätta precis lika bra som 2019 slutat. Och om jag har några nyårslöften?! Givetvis! Jag är trots allt ett planeringsfreak med kontrollbehov. Hur roligt vore livet utan utmaningar och mål? Men mer om det senare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *