Löpning Träning

Rehab

Sista gången jag sprang var på julafton. Fem väldigt lugna och ljuvliga kilometrar i ett winter wonderland. Jag har pratat om vinterlöpning tidigare, det är oftast helt fantastiskt och slår löpband med hästlängder. Hur som helst, resten av julveckan så åkte jag skidor istället för att springa. Kändes också bra (förutom en gång då vallan var helt fel och jag åkte 3 km på 35 minuter och med konstant maxpuls).

Julaftonslöpning. 

Men helt plötsligt började mitt knä göra ont. Från ingenting. Ilade från knät ner mot smalbenet och kunde defintivt inte springa, hoppa eller knappt gå i trappor de första dagarna. Vilket jag fortfarande inte kan. Förra veckan var jag till sjukgymnasten som inte riktigt kunde sätta fingret på vad det är, möjligtvis löparknä och möjligtvis inflammation under ena knäskålen i samband med att jag har instabila luxerande knäskålar (patella).

Så just nu är det gym och rehab för mig. Som tur är så fungerar både crosstrainer och cykel utan att göra ont, och jag som avskytt crosstrainer har faktiskt insett att man kan få till riktigt härliga intervallpass. Så min plan är att försöka bibehålla konditionen under den här tiden och förhoppningsvis kommer jag kunna springa snart igen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *