Renovering

Garagebygge pågår

När jag flyttade hit till byn för några år sen så byggde vi om vårt nuvarande garage till vardagsrum. Det gamla vardagsrummet förvandlades sedan till två barnrum så att vi skulle få plats hela familjen.

I tre vintrar har vi klarat oss utan garage men varje vinter har man svurit lika mycket över en kall, översnöad och isig bil. Senast imorse (!) hade jag frost på bilrutan (13 maj, hallå våren?!).

Så nu är det äntligen dags, och det är inte en dag för tidigt! Tanken från början var att vi skulle bygga ett större garage med ett beboeligt loft, men bygglovsnissarna sa blankt nej så nu blir det ett mindre enkelgarage och ett attefallshus istället, varav det sistnämnda jag har storslagna planer för. För den intresserade så ser vår ritning ut enligt nedan:

Så senaste veckorna har mest gått ut på att:
1. Rensa förråd.
2. Riva förråd.
3. Kasta skräp.

Är måttligt less på kaoset av allt skräp, alla prylar och den enorma lastbil som stått parkerad mitt på vår gård i en månad, men som nu är ett minne blott. Lämnade efter sig gjorde den dock en enormt förstörd gräsmatta. Men det är ett annat problem.

Om 1,5 vecka kommer grunden på plats och sedan är det äntligen dags för garagebygge. Can’t wait!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *