Eftersom att detta är mitt första (om än virtuella) lopp så tänkte jag försöka mig på att skapa en liten Race Report på Göteborgsvarvet.

Dagen innan såg jag till att äta ordentligt eftersom att jag alltid springer som bäst på tom mage. Kanske inte optimalt, och något jag behöver öva mer på om jag ska börja springa längre distanser.

Hade ställt väckarklockan på 7.00 under lördagen, för att hinna komma iväg i tid. Drack en kaffekopp och gav mig alltså iväg. Hade inga tidsmål överhuvudtaget mer än att komma under 2 timmar, utan satsade på att klara det och springa på runt 5.30 som är ett tempo jag vet att jag kan hantera.

De första 15 kilometrarna sprang jag utan problem, det är också en sträcka som jag brukar springa så inga konstigheter där. Dessutom var det riktigt soligt och härligt ute, så njöt bara. De sista tre kilometrarna började det plötsligt hagla, och började känna mig lite sliten i benen. Däremot kände jag ändå att jag hade alldeles för mycket energi kvar i kroppen så vågade ändå öka på farten lite. När jag nådde 20 kilometer kände jag mig riktigt nöjd och en sträcka som jag alltid velat springa men med tanke på tidigare knäskada aldrig vågat.

Sen kom jag i “mål” på tiden 1:51:08, snittfart på 5:17 vilket jag ändå är nöjd med med tanke på att det är min första halvmara någonsin.

Efter loppet hade min fina sambo bokat rum till oss på Pensionatet i Piteå. Vi drack lite drinkar och åt världens godaste pizza. Solen sken och kände att det var den första fina vårkvällen för säsongen. En kanonhelg helt enkelt!

Om jag kommer springa fler lopp? Garanterat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *